Akter
O namaUslugeOglasavanjeScenski programKontakt
WEB  DESIGN
portfolio video radova
Graficki dizajn
GUDAČKI KVARTET MISS
MISSGudački kvartet „ MISS“ osnovan je u Valjevu 2006. godine . Prvi sastav akademskih muzičara u gradu, čine profesorke Srednje muzičke škole „ Živorad Grbić“ :

Nastao sa  željom da pokrene valjevsku umetničku muzičku scenu, kvartet  je već na samom početku svog postojanja na kulturnoj sceni Srbije, od strane umetničke kritike i publike ocenjen  kao sastav visokog akademskog nivoa sa  prepoznatljivim, izuzetno temaperamentnim stilom kamernog muziciranja i uvek svežom, kreativnom koncepcijom interpretacije muzike pisane za gudački kvartet.
Od samog početka svog rada, jasno su definisane kao klasičan umetnički sastav    i u smislu muzičkog izraza i u smislu repertoara  bez  koketiranja sa danas popularnim  komercijalnim muzickim stilovima sto je na zalost sve češći slučaj kada su klasičari u pitanju.
Gudački kvartet „MISS“  je već punih šest godina aktivno prisutan u kulturnom životu Valjeva. Do sada je održao preko pedeset  koncerata i nastupao u svim značajnijim salama Beograda, Novog Sada  i drugih gradova Srbije.
 U organizaciji „Centra za muziku“ Kolarčevog Narodnog Univerziteta a u okviru ciklusa koncerata „ Kolarčev podijum kamerne muzike“, kvartet „ MISS“ je   održao  solistički koncert  15. novembra2009. godine u svečanoj sali Kolarčeve zadužbine
Kvartet je nagrađen nagradom grada Valjeva za oblast umetnosti u martu 2010. godine.
U julu 2009. godine, ansambl je bio gost  „ Društva prijateljstva  Valjevo- Pfafenhofen“  u Pfafenhofenu (Nemačka),gde je održao tri  izuzetno uspešna koncerta.
Februara 2007. godine gudački kvartet „ MISS“ je od nedeljnika „ Napred“ proglašen za kulturni dogadjaj Valjeva u 2006. godini.
 
facebook
VALJEVO
Naselje Osolobodioci Valjeva 43/9
14000 Valjevo
tel: + 381 (0) 14 215 910
mob: + 381 (0) 60 505 8 606
e-mail: office@akterdesign.rs
NOVI SAD
Branimira Ćosića 7/15
21000 Novi Sad
mob: + 381 (0) 606 7 505
e-mail: office@akterdesign.rs
 
 
www.ugradu.info
www.kvartetmiss.com
www.nikad-heroin.com
www.tesnjarskeveceri.rs
www.muzika.edu.rs
www.vujicdivcibare.com
www.iso-system.rs
www.hausingcentar.org.rs
www.czk.rs
www.jazzfest.rs