Akter
O namaUslugeOglasavanjeScenski programKontakt
WEB  DESIGN
portfolio video radova
Graficki dizajn
SVE O ŽENAMA

 

 

Sve o zenamaU produkciji Centra za kulturu Valjevo 2007. godine, premijerno je izvedena predstava Sve o ženama po tekstu Mira Gavrana, a u režiji Ksenije Krnajski kao srpska praizvedba ovog teksta.

Svojim nespornim profesionalnim umećem, suptilnom intuicijom, uz minimalističku scenografiju i kostim, diskretan i efektan dizajn svetla, dobru muziku, rediteljka predstave istakla je u prvi plan glumačko umeće triju profesionalnih glumica Nele Mihailović, Angeline Lukić i Katarine Vićentijević. Odigrala je na najjaču kartu – i dobila. Glumačka podela dobila je apsolutno opravdanje, jer je ovaj i ovakav triling dama suvereno pokupio najvažniji talon – naklonost publike.

 

 


Poštovanoj publici,
Pokušavale smo da smislimo najbolji način da vam dočaramo koliko je predstava ,,Sve o ženama'' dobra, ili ako hoćete fenomenalna, čak fantastična, urnebesno smešna, brilijantno režirana i maestralno odigrana, ali nismo uspele. Zato vam se lično obraćamo i pozivamo vas da se sami uverite u jedinstven i neponovljiv doživljaj koji nastaje zajedničkom igrom glumica i publike.

Jednoglasno
Nela, Kaća i Anđa

 

 

Drage dame,
Prepoznaćete se u nekim od ovih situacija i parčićima ovih života, ili ćete svakako prepoznati svoje prijateljice, majke, sestre.

Draga Gospodo,
Ovo je, u stvari, komad o vama, iako se niko od vas fizički u predstavi ne pojavljuje. Ipak, ostavile smo za vas jednu praznu stolicu. Nekad je ona u središtu zbivanja, nekad skrajnuta, nekad se bez nje u mizanscenu (čitaj životu) ne može, ponekad je slučajno, ponekad namerno izignorisana, nekad uistinu ne zavređuje nikakvu pažnju...

 

 

Sve o ženama je tobogan od smeha do suza, a rad na ovoj predstavi bio je inspirativan poligon za istraživanje granica između trivijalnog i krucijalnog.

Okvir u kojem Vi, dragi gledaoci, prisustvujete jednoj pozorišnoj probi na kojoj se tri glumice spremaju za premijeru Sve o ženama, a da pri tom rediteljka nije prisutna, je čista fikcija. Bila sam sa njima od početka do kraja. I uživala sam.
 

Sad je na Vas red.
Rediteljka,
Ksenija Krnajski

Režija:
Ksenija Krnajski

Igraju:
Nela Mihajlović
Katarina Vićentijević
Angelina Lukić
 

 

 

 
facebook
VALJEVO
Naselje Osolobodioci Valjeva 43/9
14000 Valjevo
tel: + 381 (0) 14 215 910
mob: + 381 (0) 60 505 8 606
e-mail: office@akterdesign.rs
NOVI SAD
Branimira Ćosića 7/15
21000 Novi Sad
mob: + 381 (0) 606 7 505
e-mail: office@akterdesign.rs
 
 
www.ugradu.info
www.kvartetmiss.com
www.nikad-heroin.com
www.tesnjarskeveceri.rs
www.muzika.edu.rs
www.vujicdivcibare.com
www.iso-system.rs
www.hausingcentar.org.rs
www.czk.rs
www.jazzfest.rs